Veelgestelde vragen

 

Lees hier de meest gestelde vragen over bewindvoering. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem gerust in het contactformulier of bel ons op telefoonnummer 070 891 84 20 

Voor wie is beschermingsbewind?

Om in aanmerking te komen voor beschermingsbewind bij Sociaal Raadslieden Bewindvoering moet u 18 jaar of ouder zijn en in ons werkgebied woonachtig zijn. De kantonrechter bepaalt uiteindelijk of u onder beschermingsbewind geplaatst wordt en bewindvoering krijgt bij ons.

Wat is het verschil tussen beschermingsbewind en WSNP bewind? 

Een beschermingsbewindvoerder beheert uw financiële zaken omdat het u zelf (tijdelijk) niet lukt. Uw vaste lasten worden betaald, uw belastingaangifte verzorgd, toeslagen en kwijtschelding aangevraagd. Er wordt geholpen bij een aanvraag schuldhulpverlening. Een WSNP bewindvoerder is door de rechter aangesteld, omdat u toegelaten bent tot de WSNP. De WSNP bewindvoerder houdt toezicht op uw financiën en controleert of u zich aan alle verplichtingen houdt. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan: voldoende solliciteren, zoveel mogelijk geld verdienen, en geen nieuwe schulden maken. De WSNP bewindvoerder beheert dus niet uw financiën. 

Wat kan Sociaal Raadslieden Bewindvoering doen voor u?

Er zal na het invullen van de formulieren een intakegesprek komen. Hier wordt alles met u besproken. Ga naar de pagina wat kan Sociaal Raadslieden voor u betekenen?

Heb ik bepaalde afspraken met Sociaal Raadslieden Bewindvoering? 

Het is erg belangrijk dat u openheid van zaken geeft. Wij vragen dan ook dat u ons altijd zo snel mogelijk op de hoogte brengt van wijzigingen omtrent uw financiële/leef situatie. Anderzijds mag u van SR Bewindvoering niets anders verwachten dan transparantie en openheid over uw zaken. 

Kan beschermingsbewind eindigen? 

Dit kan zeker. Als u van mening bent dat u uw eigen administratie weer volledig kan beheren dan kan dit middels een verzoek aan de kantonrechter worden voorgelegd. De kantonrechter zal beslissen of de maatregel wordt beëindigd of niet. Wij zijn ten alle tijde bereid om hierover mee te denken en u te helpen een situatie te bereiken, waarbij u uw eigen financiën weer kunt beheren. 

Wat kost bewindvoering?

De daarvoor gevraagde vergoeding is gebaseerd op de door de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie vastgestelde Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren van 4 november 2014. Ga naar onze pagina wat kost bewindvoering voor meer info over onze tarieven.

Moet ik bepaalde formulieren invullen om jullie als bewindvoerder te kiezen?

Ja, om alle formaliteiten kort te sluiten en voor akkoord hebben wij uw gegevens nodig. Ook kunt u een formulier voor extra informatie over bewindvoering downloaden.

Gaan jullie vertrouwelijk met mijn gegevens om?

Bij Sociaal Raadslieden Bewindvoering gaan wij zeer discreet met uw gegevens om en zullen deze nooit aan derden geven zonder toestemming van u. Onze website is beveiligd met een SSL certificaat. U surft dus op een versleutelde website (te herkennen aan slotje in webadres) waar hackers geen informatie van u en ons kunnen ontfutselen. Wij houden ons tevens aan de AVG en Privacy wet.