Schulden

Wat kunnen wij voor u doen als u schulden heeft?

Indien u bij ons onder bewind staat, kunnen wij de situatie in kaart brengen en stabiliseren. Stabiliseren wil zeggen dat we proberen een situatie te creëren waarbij al uw vaste lasten betaald kunnen worden van uw inkomsten en er een stabiele situatie ontstaat waarbij er geen nieuwe schulden ontstaan. Ook kunnen wij contact opnemen met de schuldeisers om ze op de hoogte te stellen van de situatie of om bijvoorbeeld een betalingsregeling af te spreken. Wij kunnen voor u de beslagvrije voet berekenen en ervoor zorgen dat die gerespecteerd wordt door de betreffende deurwaarders. Als de situatie stabiel is, kunnen wij voor u schuldhulpverlening (schuldsanering) aanvragen. Een stabiele situatie is noodzakelijk voor het slagen van een traject schuldhulpverlening. De kans is groot dat u te maken heeft met incassobureaus en gerechtsdeurwaarders als u schulden heeft. Lees hier wat het verschil is tussen incassobureaus en gerechtsdeurwaarders

Wat doen wij niet?

Een traject schuldhulpverlening wordt meestal niet gedaan door uw bewindvoerder, maar door een instantie zoals bijvoorbeeld de gemeente. 
 

Wat is schuldhulpverlening?

Als u problematische schulden heeft kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor schuldhulpverlening (schuldsanering). Indien wij uw bewindvoering verzorgen, kunnen wij dat voor u aanvragen als wij denken dat de situatie stabiel is en er geen nieuwe schulden zullen ontstaan. Een instantie zoals bijvoorbeeld de gemeente neemt uw aanvraag in en onderzoekt of u voldoet aan de voorwaarden. Over schuldhulpverlening kunt u hier meer lezen.