Vakantie

Gepubliceerd op 22 juli 2022 om 17:58

Het is weer zover, eindelijk zomer. Tijd voor zon, ontspanning en gezellig samen zijn. Wat zal het weer ouderwets genieten zijn nu de Corona maatregelen zo goed als overal zijn versoepeld. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen die gewoon doorwerken en op een ander moment genieten van welverdiende rust. Iedereen vult het op zijn of haar manier in. 

 

Zomer en vakantie betekent helaas niet voor iedereen rust, ontspanning, op vakantie gaan naar een warm land, heerlijk op vakantie gaan in ons eigen mooie landje of leuke uitstapjes maken. We zien het ook bij onze cliënten. De kinderen hebben vakantie maar er is geen geld om daadwerkelijk op vakantie te gaan of zelfs maar een dagje uit te kunnen. En dan kun je absoluut veel dingen gratis doen. Denk aan naar het strand gaan, wandelen in een bos en een speurtocht uitzetten, naar de kinderboerderij of naar een kaasboerderij en kijken hoe kaas wordt gemaakt. Echter is de rit ernaar toe ook kostbaar omdat niet alles op loopafstand is en je wilt de kids ook een ijsje of zakje friet kunnen geven.  

 

Geld maakt niet gelukkig zegt men dan en dat klopt. Je kunt er geen gezondheid of geluk mee kopen maar het verlicht het leven wel enorm. Stel dat het de hele zomer regent en je zit met je kinderen in een flat, dan zou je echt willen dat je richting de zon kan gaan en genieten van een andere omgeving. Omdat dit niet voor iedereen is weggelegd kijken we bij Sociaal Raadslieden Bewindvoering naar wat wel kan. We proberen altijd iets te reserveren voor onze cliënten als het budget het toelaat voor vakantie of uitstapjes. Ook zijn er mogelijkheden om bij de gemeente aan te kloppen en te onderzoeken wat zij kunnen aanbieden. Bij de gemeente Den Haag kan iemand met een laag inkomen bijvoorbeeld een Ooievaarspas aanvragen en hiermee veel korting krijgen op diverse leuke uitjes. Kijk ook eens wat jouw gemeente aanbiedt. Er zijn op internet veel tips te vinden om gratis of goedkoop een uitstapje te kunnen doen. Ook zijn er een aantal stichtingen en fondsen die helpen.  

 

Wij wensen iedereen een mooie en ontspannen zomer! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.